Cena pro učitele němčiny - Projekt "Rasende Schüler" zvítězil

10.05.2014 10:47

Projekt "Rasende Schüler"  zvítězil v soutěži Cena pro učitele němčiny 2013/2014.  Tento projekt realizovala Lucie Čechová, externí vyučující němčiny na ZŠ Lingua Universal, která se tak v kategorii pro učitele základních škol stala nejlepší vyučující němčiny v České republice.

 

Soutěž Cena pro učitele němčiny je od loňského roku pořádána v rámci kampaně „Šprechtíme“. Organizátoři, partneři a porotci této soutěže jsou MŠMT ČR, Velvyslanectví spolkové republiky Německo v Praze, Rakouské velvyslanectví v Praze, Goethe-Institut, Österreich Institut Brno, Spolek germanistů a učitelů němčiny, Centrála pro německé školství v zahraničí, Shromáždění Němců v Čechách na Moravě a ve Slezsku, Česko-německý fond budoucnosti a Landeszeitung.

 

Slavnostní předání ocenění proběhne 17. 6. 2014 na Německém velvyslanectví v Praze, kam je pozvaná vítězka soutěže, ředitelka školy a tři žáci, kteří se na projektu podíleli, v tomto případě vybraní žáci z 6. třídy ZŠ Lingua Universal.

 

V loňském roce získala Lucie Čechová v této soutěži zvláštní ocenění Rakouského ministerstva školství (4. místo) s projektem „Co, kdy, kde a jak v Litoměřicích“, který realizovala na ZŠ Havlíčkova, kde v minulém školním roce vyučovala. V rámci tohoto projektu vznikla stejnojmenná česko-německá brožura, která byla zdarma k dispozici na informačním centru v Litoměřicích, Fuldě a Míšni.

 

Petra Mašíková

Na projektu se podíleli žáci 6. třídy, začátečníci v němčině, jmenovitě:

Ninjin Altantamir

Filip Dianiška

Adélka Hamerská

Nikča Kindlová

Honzík Nejedlý

Domča Pleskot

Liduška Řeháková

Nikolka Zárubová

 

Všichni žáci si zaslouží velkou pochvalu za práci v hodině i za plnění úkolů mimo výuku!

 

Slavnostního předávání cen, které se koná 17. 6. 2014 na Německém velvyslanectví v Praze se zúčastní následující žáci:

 

Ninjin Altantamir

Liduška Řeháková

Zárubová Nikolka